Workshop schilderen voor groepen (familie, vrienden of bedrijfsleven)

Groepsgrote: maximaal 8 personen. Indien u met meerder personen wilt komen dan zorg ik ervoor dat er een tweede kunstenaar aanwezig is omdat de deelnemers anders aandacht te kort komen en geen goed begeleiding, coaching krijgen tijdens de workshop.

Kosten:Indien de groep niet groter is dan 8 personen dan zijn de kosten 17,50 per persoon. Bent u met meerdere dan 8 personen dan maak ik met de opdrachtgever afspraken over de te betalen prijs per persoon. Boven 8 personen zorg ik voor een extra kunstenaar om een goed en verantwoorde begeleiding te geven. Hierdoor zijn de kosten van de workshop groter.

Een bedrijf kan een workshop aan bieden aan het personeel waarbij het personeel ieder een eigen schilderij maakt voor zichzelf. Bij deze workshop krijgen de personen uitleg over kleuren mengen, compositie. Na 15 minuten oefenen met kleuren mengen starten we met de workshop. Ik geef een thema aan waarna iedere deelnemer van de workshop aan de gang gaat. Als kunstenaar blijf ik rondlopen en geef op vraag van de deelnemer advies.

Thema:: Het bedrijf die de workshop aanvraagt bij de kunstenaar gaat in overleg wat hij of zij verwacht van de Workshop. Soms worden er specifieke Thema’s gevraagd.

Ook bij een Thema begin ik altijd met het leren mengen van de kleuren, hoe krijg je bepaalde kleur. Ik leg uit wat je met acryl kunt doen, het werken in dunnen laagjes verf of dekkend schilderen, wat dit inhoud. Dit laat ik dan ook zien. Dit duurt 15 minuten

Na deze 15 minuten leg ik uit wat de opdracht wordt aan de groep. Het kan zijn dat een bedrijf een schilder workshop wil met de opdracht dat ze samen moeten werken. Dat er een leider aangesteld wordt die eerst de strategie uitzet. Wie doet wat.

Dan gaat ieder nadat de opdracht duidelijk is aan de slag, ieder werkt aan zijn schilderij en houdt zich aan de opdracht. Uiteindelijke vormen alle individuelen schilderijen een gezamenlijk schilderij. Bij voorbeeld, ieder schilder een schilderij ( een onderdeel van een kerstboom) Samen vormen de schilderijen een schilderij van een kerstboom met de kerst man.