Workshop schilderen voor kinderen, leeftijd 7 jaar t/m 12 jaar

Groepsgrote: De groep moet minimaal uit 6 personen bestaan en maximaal 8 personen.
Kosten: per kind 17,50 ( daar is alles in begrepen, verf en linnen doek) Voor drank of snack dient u bij SPB outdoor te zijn.
-De groep kan samen gesteld zijn uit losse aanmeldingen. Ik werk met een groep het liefst tot maximaal 8 personen zodat ik ieder de aandacht kan geven die ze nodig hebben. Dan lijdt de kwaliteit van de workshop hier niet onder. -De groep kan ook samen gesteld worden door ouders. Bijvoorbeeld ouders willen een workshop schilderen hebben voor hun jarige dochter of zoon samen met diens vrienden- of vriendinnen.

De deelnemers krijgen van mij beschermende kleding. Als er verf op de kleding komt zijn de kinderen daar zelf verantwoordelijk voor. Daarom vraag ik de ouders de kinderen kleding aan te doen die vuil mag worden. We gaan werken met Acryl, dat is een verf die we gaan verdunnen met water. De verf is gemakkelijk uit te smeren bijvoorbeeld met een spons, doek of penseel.

Ik begin altijd met het leren mengen van kleur. Hoe maak je nu een bepaalde kleur? Als de kinderen het mengen van de kleur onder de knie hebben, dat is meestal na 15 minuten dan gaan we beginnen met het thema wat ik voor de kinderen heb uitgezocht. Ik geef n.a.v. van een voorbeeld, een schilderij of afbeelding aan wat het thema wordt.

Ik geeft kort advies waar ze mee kunnen beginnen, hoe een schilderij opgezet kan worden en waar ze tijdens het schilderen rekening mee moeten houden. Daarnaast geef ik de kinderen duidelijk aan dat ik geen les geef. Ik coach , dat wil zeggen dat ik de kinderen help tijdens de workshop als ze mijn hulp vragen. Ik help ze dan even vooruit na de hulpvraag en dan moet de deelnemer weer verder met haar of zijn schilderij. Er mogen een of 2 volwassenen meekomen ( alleen bij een feestje). Ouders mogen kinderen niet helpen bij het schilderen.

Op het einde van de workshop leggen we de werken langs elkaar. Dit om te laten zien wat ieder gemaakt heeft. Ik vraag dan ook wat de kinderen van de workshop heb gevonden en vraag bij sommige of ik een foto van hen en het wek mag maken om dit op mijn website te zetten.
Kinderen mogen ook op mijn website zetten wat ze van de workshop hebben gevonden