Workshop schilderen voor volwassenen vanaf 18 jaar

Groepsgrote is minimaal 6 personen en maximaal 8 personen. Kosten 17,50 per volwassenen. Daar is inbegrepen verf en linnendoek. Consumpties afspreken met SPB outdoor indien gewenst.

Er zijn 2 soorten groepen:
– De deelnemers van de workshop volwassenen hebben zich niet als groep op gegeven maar als individu.
– Er zijn ook workshops voor volwassenen waarbij je als een groep komt voor een workshop, vrienden groep of als familie.

Ik zal me als kunstenaar voorstellen en wat van mij vertellen. Waarom ik workshops geef en wat de deelnemers kunnen verwachten van de workshop die ze krijgen van mij. Daarna volgt een korte voorstelling van de deelnemers.

Ik vraag de deelnemers of ze al ervaring hebben met tekenen en schilderen zodat ik weet wat de ervaringen zijn van de deelnemers. Hier kan ik dan tijdens de workshop rekening mee houden.
Ik start me kleuren mengen, een oefening waarbij ik kennis wil overdragen hoe je bepaalde kleuren kunt krijgen. Ook wil ik de deelnemers kennis leren maken met acryl, een verf die aangemaakt kan worden met water. Ik laat ze zien dat je de verf transparant kunt gebruiken en hoe je verf dekkend kunt maken.

Na 15 minuten kleuren mengen en uit proberen hoe je verf transparant over een andere kleur kunt zetten of dekkend kunt maken gaan we over tot het schilderen van een schilderij. Ik heb altijd vooraf een thema voorbereid waar de deelnemers mee aan de slag gaan. Met een paar voorbeelden geef ik aan wat ik met het thema bedoel. Ik geeft advies hoe een schilderij opgezet kan worden. Daarna kunnen de deelnemers aan de gang. Tijdens de workshop loop ik rond, deelnemers kunnen om hulp vragen als ze dit willen. Als deelnemers om hulp vragen geef ik ze antwoord op hun vraag en laat hun het schilderen doen, ik neem het schilderen niet over.

Na de workshop leggen de werken naast elkaar neer. Dit om andere deelnemers te laten zien wat ieder gemaakt heeft. Ik vraag dan wat ze van de workshop hebben gevonden en hoe het was om zo te schilderen. Deelnemers kunnen hun reactie over de workshop kwijt op mijn website en mogen hun werken ook op de website zetten als ze dit willen.